Brak wtyczki FLASH

"małe co nie co"

 

Tydzień  13.08.2018 r. - 17.08.2018 r.                   

 

 

  Śniadanie  II Danie - obiad Zupa

13. 08.

poniedziałek

Płatki jaglane  na  mleku , chleb  pszenno- żytni , masło , ser  mozzarella , pomidor , bazylia .

 

Podwieczorek :

Owoce : malina , borówka .

Potrawka  z  kurczaka               ( kurczak , marchew , por , pietruszka , śmietana , mąka  pszenna ) , sałatka  z  pomidora  z  cebulką , ziemniaki  z  koperkiem , woda  z  cytryną .

Zupa  rosół  z  makaronem  i  natką  pietruszki ( makaron - mąka  pszenna , jaja , kurczak , marchew , seler cebula , pietruszka , por , porcja  rosołowa , natka  pietruszki , lubczyk ) .
14. 08.
wtorek
Kawa ( jęczmień , żyto ) na  mleku , chleb  razowy ( mąka  żytnia , jęczmienna , pszenna ) , masło , pasta  wędliniarsko - jajeczna , ze  szczypiorem        ( kurczak , jaja , masło ) . 

Podwieczorek :                  Koktajl  z  kefiru i  truskawek  ( kefir , truskawka , miód ) .       

Stek  mielony  z  cebulką        ( szynka , bułka  pszenna , jaja , mąka pszenna , cebula , olej  rzepakowy ) buraczki z jabłkiem , ziemniaki  , kompot wiśniowy .

   

 

Zupa  pomidorowa z  ryżem  i  natką pietruszki  ( koncentrat  pomidorowy , ryż ,  pietruszka , marchew , seler , por , porcje  rosołowe , śmietana ,  natka pietruszki , lubczyk ) .

15.08.
środa

 

Podwieczorek :   

 

 

 

 

Zupa :
16.08
czwartek

Kawa (jęczmień , żyto ) na  mleku , chleb  graham ( mąka  pszenna , graham , żytnia , jęczmienna ) , masło , pasztet , ogórek.

 

Podwieczorek :

Warzywo i owoce : marchewka , nektaryna , rodzynki.

Ryż  z  jabłkami z  polewą  jogurtowo - waniliową ( mleko , ryż , jabłka ,  jogurt  naturalny , cynamon , cukier  z  wanilia ) , woda  z  cytryną .

Zupa : żurek  z  natką  pietruszki ( ziemniaki , marchew , pietruszka , seler , smietana , porcja  rosołowa , por , majeranek ) .
17. 08.
piątek

Kakao ( soja , gluten )  na  mleku , bułka  z ziarnami          ( mąka  pszenna , graham ) , masło , ser żółty , pomidor .

Podwieczorek :          

Owoc : arbuz .

Gulasz  z  warzywami ( mięso  od  szynki , papryka  kolorowa , cukinia , seler  naciowy , pomidory , olej  rzepakowy ,  bazylia , oregano ) , makaron  pełnoziarnisty ( mąka  razowa , jaja ) , kompot . Zupa : barszcz  czerwony z  natką  pietruszki  ( buraki , marchew , seler , pietruszka , por , śmietana , porcje  rosołowe , natka  pietruszki , lubczyk , czosnek ).


Tydzień  20.08.2018  r. - 24.08. 2018 r.

     

  Śniadanie II Danie - obiad Zupa
20.08
poniedziałek
 

Kawa ( jęczmień , żyto ) na  mleku , chleb  graham    ( mąka graham , pszenna i żytnia )  , z  masłem , z szynką z  pomidorem  i  szczypiorem .                                                                           Podwieczorek

Koktajl z  jogurtu i  truskawek , chrupki     kukurydziane  .       

Kotlet  z  kurczaka              ( kurczak , jaja , bułka  pszenna , bułka  tarta , olej  rzepakowy ) , sałatka  z  pomidora i  ogórka  małosolnego , ziemniaki , kompot  . Zupa  rosół  z  makaronem  i  natką pietruszki  ( makaron - mąka  pszenna , jaja , marchew , seler , pietruszka , kurczak , por ,  natka pietruszki , lubczyk ).
21.08.
wtorek
 

Kawa  na  mleku ( jęczmień , żyto ) , chleb pszenno - żytni  ( mąka  pszenna , żytnia ) ,  pasta  z  kurczaka  i  jaj   z  ogórkiem ( kurczak  wędzony , jaja , masło ) .                                                               Podwieczorek :                                      Owoce : nektaryna , borówka .                                  

 

 

Kotlet  schabowy ( schab , bułka   pszenna , jaja , mąka  pszenna , olej  rzepakowy )  kalafior  z  masłem , ziemniaki  z  koperkiem , kompot  owocowy   .

Zupa  ogórkowa  z  natką  pietruszki  ( ziemniaki , ogórki  kiszone ,  marchew , seler , pietruszka , śmietana , por , porcja  rosołowa ,  natka  pietruszki , lubczyk  ).

22. 08.
środa
Płatki  jaglane  na  mleku , chleb   graham ( mąka  pszenna , graham , jęczmienna i żytnia ) , masło , pasta z  twarogu i  pomidorów  ze  szczypiorem  . 

Podwieczorek :

Owoce : arbuz , jabłko  .

Pulpety  drobiowe  w  sosie  koperkowym  ( filet  z  kurczaka  , bułka pszenna ,  jaja , mąka  pszenna , cebula , koper , śmietana ) , buraczki  z  cebulką  , kasza  kuskus ( mąka  pszenna ) , woda  z  cytryną  .

Zupa  ziemniaczana  z  natką pietruszki  ( ziemniaki ,  marchewka ,  pietruszka , seler , masło ,  śmietana , por , porcja  rosołowa , natka  pietruszki  ).
23.08.
czwartek

Kawa ( jęczmień , żyto ) na  mleku , chleb  pszenno - żytni  ( mąka  żytnia  i  pszenna ) , masło , szynka ,   pomidor , sałata .

 

Podwieczorek :  

Malina  z  jogurtem  naturalnym .

 

Filet  z  indyka  w  kremie  z  warzyw ( filet  z  indyka , marchew , pietruszka , seler ) , fasolka  szparagowa  z  masłem  , ziemniaki , kompot truskawkowy  .

Zupa  pomidorowa z  ryżem i  natką  pietruszki ( pomidory , marchew , seler , pietruszka , por , porcje  rosołowe , śmietana , natka  pietruszki , lubczyk ).
24.08.
piątek

Kakao  na  mleku ( soja , gluten ) , chleb  graham      ( mąka  graham , pszenna ,  żytnia , jęczmienna ) , masło , ser  mozzarella , pomidor , rzodkiewka  .                                                                                  Podwieczorek :   

Owoce : winogrono , nekterynka  .

Kotlet rybny  (  filet  z  dorsza , bułka   pszenna , jaja , bułka  tarta , jogurt  naturalny , cebula , olej  rzepakowy ) , surówka  z  kapusty  pekińskiej   z  kukurydzą , ogórkiem  i  koperkiem  , ziemniaki , woda . Zupa - krupnik z natką pietruszki  ( kasza jęczmienna , marchew , ziemniaki , pietruszka , porcje rosołowa ,   seler , śmietana , por , natka  pietruszki , lubczyk ).

 

 Jadłospis opracowała Pani dietetyk Ewa Wasiluk