Brak wtyczki FLASH

"małe co nie co"

 

Tydzień  22.10.2018 r. - 26.10.2018 r.                   

 

 

  Śniadanie  II Danie - obiad Zupa

22. 10.

poniedziałek

Kawa na  mleku , chleb  pszenno - żytni  , masło , parówki  drobiowe  na  gorąco , ketchup , papryka  czerwona .

 

Podwieczorek :

Owoce : gruszka , marchewka.

Makaron  z  serem  i  polewą jogurtowo - truskawkową         ( mlakaron  wielozbożowy , twaróg  półtlusty ,  jogurt  naturalny , cukier ) , woda  z  cytryną .

Zupa  - grochowa  z  natką  pietruszki  ( woda , groch - połówki  , marchew , seler , pietruszka , por , śmietana , porcja  rosołowa  , natka pietruszki , lubczyk , majeranek , czosnek  ) .
23. 10.
wtorek
Kawa  na  mleku  , chleb  słonecznikowy , jajko  gotowane , szynka  z  masarskiego   straganu  , masło , rzodkiewka , roszponka  .            

                                      Podwieczorek :                  Krem  twarogowo - jogurtowy  z  owocami ( twaróg  śmietankowy , jogurt  naturalny , banan , malina )  .

Pulpeciki  drobiowe  z  kuskusem  ( filet  z  kurczaka , woda  , kasza  "kus-kus" ,  jaja , cebulka , koper , sól , pieprz ) , sos  pomidorowy      ( woda , przecier  pomidorowy , marchewka , śmietana , mąka  pszenna , bazylia ) brokuly  z  masłem , ziemniaki , woda  z  cytryną , imbirem  i  miodem .

   

 

Zupa barszcz  czerwony  natką pietruszki      ( woda , ziemniaki , burak  , marchew , pietruszka , seler , śmietana , porcje  rosołowe  ,  por , natka pietruszki , majeranek , czsnek ,    lubczyk ) .

24.10.
środa

Herbata  z  cytryną i  miodem , chleb  graham , pasta  rybno - twarogowa  ze  szczypiorkiem  ( makrela  wędzona , twaróg , szczypior ) , ogórek  kiszony .

                              Podwieczorek :   

Kasza  manna  z  musem  owocowym  ( mleko , kasza  manna ,  truskawki  mrożone , cukier )  .

Kotlet  schabowy , duszony     ( schab , jaja ,  bułka  tarta , mąka  pszenna ,  olej rzepakowy , sól , pieprz ) , marchewka  oprószana ( marchewka , masło , mąka  pszenna )  , ziemniaki  z  koperkiem  , kompot - czarna porzeczka  .

 

 

Zupa : krupnik  z  natką pieruszki  ( woda , kasza  jęczmienna , ziemniaki , seler , marchew , porcje  rosołowe , pietruszka , por , lubczyk , natka pietruszki ) .
25.10
czwartek

Kawa  na  mleku , chleb  pszenno - żytni  , masło , schab  pieczony ( schab , papryka  mielona , majeranek , pieprz , sól , olej  rzepakowy ) , pomidor , sałata .

 

Podwieczorek :

Paluch  drozdżowy , plaster  grejpfruta  .

Palki  drobiowe  duszone         ( pałki  z  kurczaka , olej  rzepakowy , cytryna , miód , papryka  mielona ,  curry , kmin  rzymski , imbir , sól , pieprz ) , sałata  lodowa z  jogurtem ( sałata , jogurt  naturalny , sól , koperek ) , ziemniaki  z  koperkiem , kompot  wiśniowy .

Zupa : pomidorowa  z  ryżem  i  natką  pietruszki ( woda , koncentrat  pomidorowy , ryż , marchew  , seler , pietruszka por , porcja rosołowa , śmietana , natka  pietruszki , lubczyk ) .
26 . 10.
piątek

Płatki jęczmienne na  mleku z  rodzynkami , bułka  z  ziarnami  , ser  żółty  , masło , papryka , rzodkiewka  .

                                    Podwieczorek :          

Owoc : banan i  jogurt  naturalny .

Kotleciki  rybne  ( filet  z  dorsza , bułka  pszenna , jaja , cebula , jogurt  naturalny , olej  rzepakowy , tymianek )  , surówka  z  kiszonej kapusty  z jabłkiem i  oliwą  z  oliwek  , ziemniaki  z  koperkiem , napar  z  herbaty  owocowej . Zupa : wiejska  z  zacierką  i   natką  pietruszki  ( woda , zacierka , ziemniaki  , marchew , seler , pietruszka , por , porcje  rosołowe , natka  pietruszki ).


Tydzień  29.10.2018  r. - 02.11. 2018 r.

     

  Śniadanie II Danie - obiad Zupa
29.10
poniedziałek
 

Kawa  na  mleku , chleb  graham  , masło , szynka  z  masarskiego  straganu , sałata , pomidor.                                                                           Podwieczorek

Koktajl  z  jogurtu  naturalnego  i  truskawek .       

Łazanki  z  mięsem  i  kapustą ( mięso  od  szynki , kapusta kiszona , makaron świderki , pełnoziarnisty , olej  rzepakowy ) , woda  z  cytryną  . Zupa  selerowa  z   natką pietruszki    (  alergeny : białko  mleka ,  seler ).
30.10.
wtorek
 

Płatki  jęczmienne  na  mleku , chleb  graham , pasta  serowo - jajeczna ze  szczypiorkiem ( ser  topiony , jaja , szczypior , masło ) , rzodkiewka .                                                                                               Podwieczorek :                                      Cząski  owoców : banana , mandarynki , żurawina  .                                    

 

 

Kotlet  z  fileta  drobiowego               ( filet  z  kurczaka , bułka  pszenna  , jaja , mąka  pszenna , olej  rzepakowy ) , sałata  z  jogurtem  naturalnym ,               ziemniaki  z  koperkiem , kompot - czarna  porzeczka  .

Zupa  ogórkowa  z  natką  pietruszki  i  kaszą jaglaną  ( alergeny : białko  mleka , seler  ).

31. 10.
środa
Kawa  na  mleku , chleb pszenno - żytni ,  pasta  mięsno - warzywna z  natką  pietruszki   ( filet  z  kurczaka , marchew , seler , pietruszka , masło , natka  pietruszki )  . 

                                                                   Podwieczorek :

Jogurt  z  miodem , plaster  pomarańczy .

Stek  wieprzowy       ( mięso  od  szynki , bułka  pszenna , jaja  , olej  rzepakowy , mąka  pszenna , cebulka ) , buraczki  z  jabłkiem ( buraki , jabłka , oliwa  z  oliwek , cytryna ) , ziemniaki  z  koperkiem ,  woda.

Zupa  krupnik z kaszy  jęczmiennej z  warzywami  i  natką   pietruszki     ( alergeny : gluten , białko mleka , seler ).
01.11.
czwartek

 

 

Podwieczorek :  

 

 

 

 
02.11.
piątek

Płatki   jaglane   na  mleku , chleb  pszenno - żytni  , pasztet  z  królika  , masło , papryka .                                                                                  Podwieczorek :   

Owoce  : gruszka , kiwi   .

Racuszki  z  jabłkami  ( mleko , mąka  pszenna , jaja , jabłka ,  olej  rzepakowy , cukier  puder ) , kompot owocowy .  Zupa - jarzynowa  z  natką  ( alegreny : białko mleka , seler ).

 

 Jadłospis opracowała Pani dietetyk Ewa Wasiluk