Brak wtyczki FLASH

"małe co nie co"

 

Tydzień  23.04.2018 r. - 27.04.2018 r.                   

 

 

  Śniadanie  II Danie - obiad Zupa

23. 04.

poniedziałek

Kawa  na  mleku , chleb 7 - ziaren , masło , szynka , sałata , papryka .

 

Podwieczorek :

Sok  owocowo - warzywny , wafle  zbożowe   . 

 

Naleśniki  z  serem i polewą  jogurtowo - owocową  ( mleko , mąka pszenna  i  orkiszowa , jaja , twarożek , jogurt  naturalny , tryskawka , cukier  z  wanilią ) , kompot  wiśniowy .

Zupa  gulaszowa  z   natką  pietruszki ( ziemniaki , mięso  od  szynki , przecier  pomidorowy , marchew , seler , pietruszka ,  por , czosnek , lubczyk , natka  pietruszki ).  
24.04.
wtorek
Kasza  jaglana  na  mleku , chleb  graham , masło , rzodkiewki ,  pasta  serowo - jajeczna  ze  szczypiorkiem ( ser  topiony , jajka  gotowane , szczypior  ) .

Podwieczorek :  .                            Kisiel  z  musem  truskawkowo-malinowym , pałeczki  kukurydziane . 

Kotlety  z fileta  drobiowego  ( filet  z  indyka , jaja ,  bułka  tarta  , olej rzepakowy ) , mizeria  z  jogurtem ( ogórek  świeży  , jogurt  naturalny )  , ziemniaki  z  koperkiem , napar  z  herbaty  owocowej  .

 

 

   

 

Zupa - pomidorowa  z  ryżem i  natką  pietruszki ( koncentrat  pomidorowy , ryż  , marchew , seler , pietruszka  ,  porcja  rosołowa  , śmietana , por  , natka pietruszki ) .

25.04.
środa
Kawa  na  mleku  , chleb  żytni  , masło  , ser  żółty , pomidor , kiełki- mieszanka   .

 

Podwieczorek :   

Owoce : brzoskwinia , ananas żurawina   .

Srek  duszony  z  cebulką  ( mięso  od  szynki , jaja , bułka tarta , jaja , mąka  pszenna , cebulka , olej  rzepakowy ) , buraczki  z  jabłkiem  , ziemniaki  z  koperkiem , kompot - owocowy .

 

 

 

Zupa : wiejska   z natką pietruszki  ( ziemniaki , makaron - zacierka  , marchew , seler ,  pieruszka , śmietana ,  porcja  rosołowa ,  por , natka pietruszki , lubczyk ) .
26.04
czwartek

Herbata  z  cytryną , chleb  pszenno- żytni  , masło , schab  pieczony , ogórek  świeży  .

 

Podwieczorek :

Koktajl  z  jogurtu naturalnego i  porzeczki czarnej , chrupki  kukurydziane   .

Makaron  kokardki  ze  szpinakiem  i  filetem drobiowym  ( makaron  kokardki , szpinak , filet   z  kurczaka  , śmietanka , ser  topiony , czosnek , olej  rzepakowy  , papryka mielona ) , woda .

Zupa - krupnik  jaglany z  natką  pietruszki  ( ziemniaki , kasza  jaglana ,  pietruszka  , marchew ,  seler , por  , śmietana , porcja  rosołowa  , natka pietruszki ) .
27.04.
piątek

Kakao , kajzerka , masło , jajo  gotowane , roszponka , szczypiorek , rzodkiewka .

 

Podwieczorek :          

Owoc : banan .

Miruna  w  złotej  panierce  ( filet  z  miruny , mąka  kukurydziana  , olej  rzepakowy , pieprz  cytrynowy , kolendra ) , surówka  z   kapusty  pekińskiej    z  , jabłkiem , marchewką  i  sosem  jogurtowym  , ziemniaki  , kompot - truskawkowy  . Zupa : krem  z  brokuł   z  natką  pietruszki  ( brokuł , ziemniaki  , marchewka  , seler  , porcja  rosołowa ,   pietruszka ,  śmietana , por , lubczyk , natka  pietruszki  ).


Tydzień  30.04.2018  r. - 04.05. 2018 r.

     

  Śniadanie II Danie - obiad Zupa
30.04.
poniedziałek
 

 Kakao  na  mleku , chleb  żytni  , masło , szynka  , sałata .                                                                           Podwieczorek

  Jabłko  i  rodzynki  .           

Spaghetti  z  sosem  mięsno - pomidorowym ( makaron , przecier  pomidorowy , mięso  od szynki , oregano , bazylia , mąka  pszenna , olej  rzepakowy  ) , kompot - czarna porzeczka . Zupa  ziemniaczana z natka  pieteruszki ( ziemniaki , marchew , seler , pietruszka , porcja  rosołowa , cebula , por , masło , natka  pietruszki , czosnek , ziele angielskie , liść  laurowy , lubczyk ).
01.05.
wtorek
 

 

 

Podwieczorek :.

 

 

 

02.05.
środa
Kakao , rogalik , masło , twarożek waniliowy . 

Podwieczorek :

Owoce .

Potrawka  z  kurczaka  z  warzywami ( kurczak , włoszczyzna , śmietana  , mąka  pszenna ) , surówka  z  kiszonej  kapusty z  jabłkiem  i  oliwą z  oliwek , ziemniaki  z  koperkiem  , kompot  owocowy  .

Zupa - rosół z  makaronem i  natką  pietruszki  ( kurczak  , seler , marchewka ,  pietruszka , śmietana , por , porcja  rosołowa , ziele angielskie , liść  laurowy , lubczyk ,  natka  pietruszki ).
03.05.
czwartek

                                                                                                                        Podwieczorek :  

 

 

 
04.05.
piątek

Herbata  owocowa  , chleb  pszenno - żytni , masło , pasztet  drobiowy , ogórek   świeży  .                                                                                  Podwieczorek :   

Jogurt  z  miodem ,  jabłko  .

Placuszki  z  jabłkami ( mleko , mąka  pszenna , jaja , jabłka , olej , cukier  z  wanilią ) ,  woda  z  cytryną  . Zupa - biały  barszcz   z  natką  pietruszki (  ziemniaki , marchew , pietruszka , jaja  gotowane , seler , por ,  śmietana , porcja  rosołowa , natka pietruszki , lubczyk ).

 

 Jadłospis opracowała Pani dietetyk Ewa Wasiluk