Brak wtyczki FLASH

"małe co nie co"

 

Tydzień  25.03.2019 r. - 29.03.2019 r.                   

 

 

  Śniadanie  II Danie - obiad Zupa

25. 03.

poniedziałek

Kawa  na  mleku , chleb  pszenno - żytni , masło , filet z indyka gotowany , ogórek , roszponka , rzodkiewka         

( alergeny : żyto , pszenica , białko mleka ).                                            Podwieczorek :

Jogurt  naturalny  z  czarną   porzeczką ( alergeny : białko  mleka ) .

Gulasz  z  szynki ( alergeny : pszenica ) ,  surówka  z  kiszonej  kapusty  z  jabłkiem , papryką , marchewką , szczypiorem ,  kasza  orkiszowa , napar z  herbaty owocowej  . 

Zupa żurek  z  natką  pietruszki  ( alergeny : białko  mleka , żyto , seler  ) .
26. 03.
wtorek

Kakao  na  mleku , chleb  graham  ( alergeny : pszenica , żyto , jęczmień ) , pasta serowo - jajeczna z  awokado

( alergeny : jaja ,

białko mleka )

                                    Podwieczorek :

Cząstki owoców  : gruszka , jabłko , kiwi , żurawina .

Kotleciki  drobiowe  z  serem  i  pieczarką ( alergeny : pszenica , jaja , białko  mleka) ,  marchewka  z  groszkiem ,( alergeny : białko  mleka )      ziemniaki  z koperkiem , kompot  .

Zupa - ogórkowa z  natką  pietruszki ( alergeny : białko  mleka , seler ).
27. 03.
środa

Płatki  jaglane  na  mleku , chleb  słonecznikowy              ( alergeny : pszenica , jęczmień , żyto ) , twarożek domowy , masło , rzodkiewka , szczypior ( alergeny : bialko mleka )  .

                    Podwieczorek :

Sok   owocowo - warzywny cząstki  banana .

Spaghetti   razowe   z  sosem  mięsno - pomidorowym z  ziołami ( alergeny : pszenica , jaja ) , kompot  owocowy .

Zupa  kalafiorowa z  natką

( alergeny : seler , białko  mleka ).

28.03.
czwartek

Kawa  na  mleku , chleb  graham ( alergeny : pszenica , żyto , jęczmień ) , masło , szynka , ser  żółty , pomidor , sałata  . 

 

Podwieczorek : 

Krem  twarogowo - jogurtowy  z  maliną ( alergeny : białko mleka ) .

Pulpety  z  drobiu  w  kremie  z  warzyw   ( alergeny : pszenica , jaja , seler ) , fasolka  szparagowa  z  masłem  ( alergeny : białko  mleka )  buraczki  z  jabłkiem  , kasza orkiszowa

( alergeny : pszenica )  , woda z  cytryną  .

Zupa - barszcz   czerwony     ( alergeny : seler , białko  mleka  ).

29. 03.
piątek

Kakao   na  mleku  , chleb  7 -  ziaren ( alergeny :  pszenica żyto , jęczmień , sezam ) , jajko gotowane  , masło , szczypior , rzodkiewka 

( alergeny : jaja )

 

Podwieczorek :   

Owoce : mango , jabłko , rodzynki .

 

Filet  z  miruny panierowany 

 ( alegreny : pszenica , ryba , jaja ) , surówka  z  kiszonej  kapusty   z  jabłkiem i  buraczkami  , ziemniaki  z  koperkiem  , kompot wiśniowy  .

 

Zupa   wiejska  z  zacierka  i natką  pietruszki ( alergeny : seler , pszenica  ) . 


Tydzień  18.03.2019  r. - 22.03. 2019 r.

     

  Śniadanie II Danie - obiad Zupa
18.03.
poniedziałek
 

Kawa  na  mleku , chleb  pszenno - żytni , masło  , parówki drobiowe  na  gorąco , ketchup , ogórek świeży       

( alergeny : pszenica , żyto ). 

 

Podwieczorek  :            Warzywa  i  owoc  do  pochrupania : marchewka , rzodkiewka , papryka  kolorowa , jabłko  .                              

Ryż  z  jabłkami , cynamonem  i  polewą   jogurtowo - waniliową   ( alergeny : pszenica , białko mleka ) , woda  z  cytryną  .

Zupa - kalafiorowa  z  zielonym  groszkiem  i  natką  pietruszki  ( alergeny : białko mleka ,  seler ).

19.03.

wtorek

Płatki  jaglane  na  mleku , chleb  słonecznikowy

( alergeny : pszenica , żyto , jęczmień ) , masło , jajko gotowane , pomidor , sałata .

 

Podwieczorek :   

Sok  mrchewkowy , czastki  banana                                

              

 

 

Spaghetti   wielozbożowe  z  sosem  mięsno - pomidorowym  z  oregano  i  bazylią ( alergeny :               pszenica ) , kompot wieloowocowy .

 

   

Zupa ufoludkowa  

( alergeny : seler  ,  białko  mleka ).

20. 03.
środa

Kawa  na  mleku , chleb  pszenno - żytni , pasta rybno - twarogowa  ze  szczypiorkiem   ( alregeny : ryba , białko  mleka ) , masło  .

 

Podwieczorek : 

Cząstki  owoców : banan , kiwi , jabłko .                                             

Kotlet  z   filet  drobiowego          ( alergeny : jaja , pszenica ) , sałata lodowa  z  sosem jogurtowym , ziemniaki , woda  z  cytryną   .

 

Zupa - fasolowa   z  natką  pietruszki ( alergeny :      seler ) .

21. 03.
czwartek

Kawa  na  mleku  , chleb graham , schab  pieczony , masło , ogórek świeży , rzodkiewka  ( alergeny : pszenica , żyto , jęczmień ). 

 

Podwieczorek :

Krem  twarogowo - jogurtowy  z  maliną  ( alergeny : białko  mleka ) .

 

 

Schab  w  sosie  własnym        ( alergeny : jaja ,  pszenica ) ,  buraczki na ciepło , kasza  gryczana na sypko , kompot  wiśniowy  .

Zupa  - ogórkowa  z  natką  pietruszki  ( alegreny : seler , białko mleka ) .

22. 03.
piątek

Płatki jęczmienne  na  mleku , bułka  z  ziarnami ( alergeny : pszenica , żyto , jęczmień , sezam ) , ser żółty , masło pomidor  koktajlowy .

                                    Podwieczorek :          

Warzywa i  owoc  do  pochrupania : papryka , ogórek , rzodkiewka  i  jabłko .

Spaghetti  z  pomidorami , rybką  i  ziołami  ( alergeny : pszenica , jaja , ryba ) , kompot czarna porzeczka . Zupa  jarzynowa  z  soczewicą  i  natką  pietruszki ( alergeny : białko  mleka , seler ).


 Jadłospis opracowała Pani dietetyk Ewa Wasiluk