Brak wtyczki FLASH

"małe co nie co"

 

Tydzień  18.06.2018 r. - 22.06.2018 r.                   

 

 

  Śniadanie  II Danie - obiad Zupa

18. 06.

poniedziałek

Kawa  na  mleku ( jęczmień , żyto )  ,chleb  pszenno - żytni  , masło , serdelki  cielęce ( białko  sojowe ) , ketchup , ogórek  świeży .

 

Podwieczorek :

Młoda  marchewka , arbuz . 

 

Makaron  z  serem  i  polewą  jogurtowo- owocową ( makaron , maka szenna , jaja , twaróg  półtłusty , truskawki , cukiier z  wanilią ) ,  woda z  cytryną  .

Zupa kalafiorowa  z   natką  pietruszki            ( kalafior , ziemniaki  , marchew , seler , pietruszka , por , śmietana , porcja  rosołowa , lubczyk , natka  pietruszki ).  
19.06.
wtorek
Kakao  ( soja , gluten ) na  mleku , chleb  razowy  ( mąka żytnia , jęczmienna , pszenna  ) , masło , pasta  z  serka  białego  z  awokado ( serek śmietankowy , awokado , czosnek , pomidor ).

Podwieczorek :  .                            Koktjl  z  kefiru  i  truskawek  ( kefir , truskawki , miód ) . 

Indyk  w  sezamie   ( filet  z  indyka , bułka  pszenna , jaja , sezam , mąka  pszenna , olej  rzepakowy ) , mizeria ( ogórki , koperek ,  jogurt  naturalny )  , ziemniaki  , kompot - wiśniowy  .

 

 

   

 

Zupa - pomidorowa  z  ryżem  i  natką  pietruszki ( koncentrat  pomidorowy , ryż , marchew , seler , pietruszka , porcja  rosołowa  , śmietana , lubczyk , por , natka pietruszki ) .

20.06.
środa
Kawa ( jęczmień , żyto ) na  mleku , chleb  graham ( mąka  pszenna , graham , pszenna , żytnia ) , masło , szynka  drobiowa , pomidor  .

 

Podwieczorek :   

Owoc : arbuz  .

Spaghetti z  sosem  mięsno - pomidorowym (  makaron , mąka  pszenna , jaja , mięso  od  szynki , koncentrat  pomidorowy , oregano , bazylia ) , kompot - czarna  porzeczka  .

 

 

 

Zupa : grochowa  z  natką  pietruszki  ( groch - połówki  , ziemniaki  ,  marchew , seler ,  pieruszka ,  porcja  rosołowa ,  por , natka pietruszki , lubczyk , majeranek , czosnek ) .
21.06
czwartek

Zacierka  na  mleku ( mąka  pszenna , jaja ) , bułka  z  ziarnami ( mąka  pszenna , graham ) , masło , ser żółty pomidor .

 

Podwieczorek :

Warzywa  i  owoc : młoda  marchew , ogórek  świeży  i  truskawka .

Kotlet  z  fileta  ( filet  z  kurczaka , jaja , bułka tarta  , mąka  pszenna , olej ) , mizeria( ogórek świeży , jogurt  naturalny , koper ) , ziemniaki z koperkiem , woda  z  cytryną .  

Zupa -  jarzynowa   z  natką  pietruszki  ( kalafior , fasolka  szparagowa , groszek  zielony ,  pietruszka  , marchew , seler , por , porcje  rosołowe , śmietana ,  natka pietruszki , lubczyk , czosnek ) .
22.06.
piątek

Kakao  na  mleku ( soja , gluten ) , chleb  graham ( mąka  graham , żytnia , jęczmienna , pszenna )  , masło , pasta twarogowa  z  pomidorem  i  szczypiorkiem ( twaróg , pomidor , szczypior )  .

 

Podwieczorek :          

Owoce : nektarynka , borówka .

Miruna  w  złocistej  panierce  ( filet  z  miruny , mąka  kukurydziana , tymianek , olej  rzepakowy ) , surówka  z  młodej  kapusty z  ogórkiem , koperkiem , marchewką  z  oliwą  z  oliwek , ziemniaki  z  koperkiem i  masłem , napar  z  herbaty  owocowej  . Zupa : krupnik  z  natką  pietruszki  ( kasza  jęczmienna  , marchewka  , seler , śmietana , porcja  rosołowa , pietruszka , por , lubczyk , natka  pietruszki  ).


Tydzień  25.06.2018  r. - 29.06. 2018 r.

     

  Śniadanie II Danie - obiad Zupa
25.06
poniedziałek
 

Kawa ( jęczmień , żyto ) na  mleku , chleb  pszenno - żytni ( mąka  pszenna i żytnia )  , masło , serdelki cielęce na gorąco , ogórek  świeży .                                                                           Podwieczorek

 Warzywa  i  owoc :  kalarepka , marchewka , morela .       

Ryż  z  truskawką  świeżą  i  polewą  jogurtowo - waniliową ( ryż , truskawki , mleko , jogurt  naturalny , cukier  z  wanilią ) , kompot owocowy  . Zupa  żurek  z  jajkiem i natką pietruszki ( ziemniaki , marchew , seler , pietruszka , porcja rosołowa , por  , śmietana , jaja ,  majeranek , czosnek  , lubczyk ).
26.06.
wtorek
 

Kakao  na  mleku (  soja , gluten ) , chleb  graham  ( mąka  pszenna , graham , jęczmienna , żytnia ) , masło , pasta  serowo - jajeczna ( ser  topiony , jaja , jogurt  naturalny , szczypior ) .                                                                                               Podwieczorek :                                                       Koktajl  z jogurtu  naturalnego  i  porzeczki czarnej ( jogurt  naturalny , porzeczka  czarna , miód ) , chrupki  kukurydziane ) .                                  

 

 

Makaron ( mąka  pszenna , jaja )  ze  szpinakiem i  filetem  drobiowym   z  sosem  śmietanowym , woda  z  cytryną   .

Zupa pomidorowa  z  ryżem i natką  pietruszki ( koncentrat  pomidorowy , ryż , marchew , seler , pietruszka , śmietana , por , porcja  rosołowa ,  natka  pietruszki  ).

27.06.
środa
Kawa  na  mleku ( jęczmień , żyto ) , chleb pszenno - żytni ( mąka  pszenna i żytnia ) , masło , schab  pieczony , sałata . 

Podwieczorek :

Owoc : arbuz .

Pulpety  drobiowe  w  kremie  ( filet  z  kurczaka  , bułka pszenna ,  jaja , mąka  pszenna , cebula , pieprz ) , sałatka  z  ogórka małosolnego i  pomidora  z  oliwą  z  oliwek , ziemniaki  z  koperkiem , kompot  truskawkowy .

Zupa  barszcz  czerwony  i  natką pietruszki  ( buraki , ziemniaki ,  marchewka ,  pietruszka , seler ,  śmietana , por , porcja  rosołowa , natka  pietruszki , czosnek , lubczyk ).
28.06.
czwartek

Kakao ( soja , gluten ) na  mleku , chleb  graham ( mąka  żytnia , graham , jęczmienna , pszenna ) , masło , twarożek  z  pomidorem  , rzodkiewką , szczypiorkiem  i ogórkiem .

 

Podwieczorek :  

Galaretka  z  arbuzem .

 

Kolorowy  gulasz  z  warzywami ( mięso  od  szynki  , papryka  kolorowa , cukinia , seler  naciowy , pomidor , brokuł , mąka  pszenna , olej  rzepakowy ) , kasza  bulgar , woda  z  cytryną  .

Zupa  kalafiorowa  z  natka  pietruszki ( kalafior ,  ziemniaki  , marchew , seler , pietruszka , por , porcje  rosołowe , natka  pietruszki , lubczyk , ziele  angielskie , liść  laurowy ).
29.06.
piątek

Kawa  na  mleku ( jęczmień , żyto ) , chleb  graham ( mąka  graham , pszenna ,  żytnia , jęczmienna ) , masło , pasztet  z  drobiu , pomidor .                                                                                  Podwieczorek :   

Owoce  .

Spaghetti  z  sosem  mięśno - pomidorowym ( makaron - mąka  pszenna , jaja , szynka , komcentrat  pomidorowy , bazylia , oregano , olej  rzepakowy , papryka  mielona ) , napar  z  herbaty  owocowej  . Zupa - koperkowa  z  natką pietruszki  (  koper , marchew , ziemniaki , pietruszka ,  seler , śmietana , por , ziele  angielskie , liść  laurowy , lubczyk , natka  pietruszki ).

 

 Jadłospis opracowała Pani dietetyk Ewa Wasiluk